Wednesday, April 15, 2009

Kaki...oh...Kaki


Kali ni N3 pasal kaki pula....hehehe lari drp tajuk baking. Saja nak berkongsi cerita, kut-kut ada sesiapa yang ada pengalaman yang serupa,petua atau apa saja yang berkaitan ngan masalah SAKIT TUMIT ni. Hari ni pi klinik sbb tak tahan menanggung sakit dan bisa tumit serta kaki. Kena cucuk pada dua tempat di kaki yang sama....huhuhu... Sblm ni pun doktor suggest untuk ambil steroid ni, tapi aku menolak. Nak cuba cara tradisional dan petua2 yang ada, tapi still tak berkesan. Entahlah mungkin sbb tak ikut betul2 petua kut. Akhirnya aku akur gak bila ke klinik petang tadi. Sebenarnya sakit tumit ni dah lama aku alami, sejak anak dara lagi dan sewaktu zaman aku slim lagi (ada yang kata sbb badan berat...so kaki tak leh tanggung???) Dulu tumit saja yang sakit, tapi sejak bulan Disember aritu melarat ke bahagian atas tumit (urat keting ek?) Ni kira tahap yang tak tertahan sakit dah ni, tu yang pi cucuk gak. Dengan keadaan kerjaku yang boleh dikatakan berdiri sentiasa...dah tu takkan nak ngajar smbil duduk ye tak?... pastu balik, kekadang menyiapkan oder kek (berdiri gak bila time mendeko)...memang tak tahan sakit dan lenguhnya. Kekadang malam hari mnta hubby dan anak tolong picit2 bhgn kaki ni, tp kalau hari2 kesian gak kat orang yang memicitnya. Ni tgh berehat, sementara sakit bekas kena cucuk tu hilang....ni pun ada lagi 3 oder yang hendak kena settle malam ni. Mujur lah yang simple2 je odernye....

2 comments:

Sheera said...

Haih cuti la seminggu ke, bole jalan ke ?

Feeza said...

ala Kakak,
arini je Ciklong jalan dengkot2. Tapi lepas cucuk ni, esok doc kata boleh mlompat dah....hehaha.Takda lah eminggu cuti..melampau tuuu